top of page

Magamról

Tisztelt Érdeklődő!
 
Orvosi diplomámat 2008-ban szereztem a Debreceni Egyetemen "summa cum laude" minősítéssel és egyúttal megkaptam az orvostanhallgatóknak adható legmagasabb szintű kitüntetést, a Weszprémi István díjat. Végzésem óta a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgozok. Szülészet-nőgyógyászat és nőgyógyászati daganatsebész szakvizsgával rendelkezem. 2011-ben egyetemi doktori (Ph.D.) fokozatot szereztem a kóros terhességgel kapcsolatos tudományos munkám eredményeként, majd 2019-ben habilitált doktorrá avattak. Ugyanebben az évben a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika megbízott igazgatójának neveztek ki, ezt a funkciót 2020 december 31-ig láttam el.
 2020-tól egyetemi docensi kinevezést nyertem el. 

A Klinika vezetésem alatt számos újítást tudott bevezetni. Szakmai profilunk jelentősen bővült, új szakrendelés típusok és műtéttípusok kerültek bevezetésre. Egységes munkarend alapján mind a szakdolgozók, mind az orvosok az atlátható/trasparens munka és a bizonyítékokon alapuló orvostudomány eredményei szerint gyógyított, ezzel biztosítva a páciensek számára az ugyanolyan magas minőségű hozzáférést a betegellátáshoz, ami rendszeresen ellenőrzés alá került. Ennek két legmeghatározóbb eredménye az volt, hogy a bevezetett protokollok hatására az intézeti császármetszés arányt jóval a magyarországi átlag alá tudtuk szorítani úgy, hogy a magzati károsodás nem csökkent, illetve javult is. A szülészeti gyakorlatunkban messzemenően támogattuk a családbarát szülészeti elveket, így a gátmetszés gyakoriságát az évekig jellemző 60%-ról 30%-ra szorítottuk vissza.

Magyarországon egyedüli intézményként tudtuk azt elérni, hogy a világszerte leggyakoribb nőgyógyászati műtét, a méheltávolítás döntő része a páciensnek legkedvezőbb módon, hüvelyi úton, egy másik része a szintén kevéssé megterhelő laparoscopos úton, és csak egy kis része a legmegterhelőbb, hasi úton történjen. 
 

A klinikai munkámban a vezetői feladatok mellett a 14 éves osztályvezetői tapasztalattal, több ezer szülést végigkísérve, a szülészeti ellátás, terhességre felkészítés, terhesgondozás, terhességi kórképek kezelése, szülések vezetése is tevékenységi körömbe tartozik. Törekszem egyrészt az anya és a magzat legnagyobb biztonságára, másrészt messzemenőkig a legújabb, családbarát szülészeti szemlélet alkalmazására, hogy a szülés életre szóló, pozitív élménnyé válhasson mind az anya, mind az apa számára a magzat biztonságának elsődleges figyelembevételével.
 
Kiemelt szakterületem a nőgyógyászati onkosebészet, valamint az általános nőgyógyászat, az endoszkópos és nyílt nőgyógyászati sebészet, ami a legkülönfélébb és legmodernebb endoszkópos műtéteket foglalja magában a nőgyógyászat széles spektrumát lefedve. Onkológiai betegeinknek a legmodernebb gyógyszervizsgálatok lehetőségét tudjuk felajánlani, melyeknek vizsgálatvezetője vagyok. 

 

Több endoszkópos műtéti eljárást is elsőként vezettem be Magyarországon vagy Debrecenben a nőgyógyászat és a nőgyógyászati onkológia területén, melyeket azóta is nagy számban végzek.

Ezek:

- laparoscopos méheltávolítás

- transvaginális hydrolaparoscopia 

- méhnyakrák miatti radikális laparoscopos méheltávolítás

- laparoscopos extraperitoneális laparoscopos nyirokszövet eltávolítás
 
Rendszeres szakmai továbbképzéseken való részvétellel és előadások tartásával törekszem a legújabb eljárások és technikák elsajátítására, alkalmazására.
Több tanulmányutat tettem a világ vezető szülészeti-nőgyógyászati intézményeibe. A klinikai munkám mellett végzett kutatói tevékenységem eredményeit rendszeresen hazai és nemzetközi folyóiratokban és
kongresszusokon publikálom, rendszeresen tartok bemutató műtéteket.

Részt veszek az orvostanhallgatók és szakorvosjelöltek oktatásában, a szakorvosok továbbképzésében. 12 diplomamunka és 3 Ph.D. hallgató témavezetője vagyok. Eredményeik között számos előadás, tudományos közlemény és kitüntetés szerepel, 1 Weszprémi és 1 Pro Scientia Aranyérmes hallgató témavezetője vagyok.
 
A magánrendelés megalakításának célja a páciensek zavartalan és körültekintő ellátása mellett a személyre szabott és az egyéni igényeknek megfelelő vizsgálatok elvégzése, a legmegbízhatóbb szakmai ismereteken alapuló szolgáltatások nyújtása, minden esetben a bizonyítékon alapuló orvostudomány eredményeinek és a több ezer, általam kezelt beteg véleményének felhasználásával. A rendelő a 21. század igényeinek megfelelő, korszerű eszközökkel és diagnosztikus berendezésekkel felszerelt, ami biztosítja a teljes körű szülészeti és nőgyógyászati ellátást, ami a szakmai tapasztalattal együtt biztosítja a lehető legjobb körülmények között a lehető legmagasabb színvonalú ellátást.

Betegeim ellátását minden esetben a legmagasabb szakmai szívonalnak megfelelően, a folyamatosan frissített nemzetközi elvek szerint, a nemzetközi szakmai szabályoknak megfelelően végzem a páciensek biztonságos és eredményes ellátása érdekében.

Szakmai önéletrajz

Munkahely


Debreceni Egyetem Klinikai Központ             

Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

egyetemi docens

szülész-nőgyógyász 

nőgyógyászati daganatsebész szakorvos


Felsőfokú tanulmányok
 
2002 - 2008     Általános orvosi diploma - Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvostudományi Kar (summa cum laude)
 
Szakvizsga

2013            Szülészet-nőgyógyászat (kiválóan megfelelt)
2018            Nőgyógyászati daganatsebészet (kiválóan megfelelt)
 
Tudományos fokozat
 
2011                   Egyetemi doktori (Ph.D.) fokozat – Debreceni Egyetem Klinikai Orvostudományok Doktori

Iskola (summa cum laude)

2019                  Habilitációs fokozat – Debreceni Egyetem

Publikációk


2 könyvfejezet 

50 hazai és nemzetközi közlemény 

120 tudományos, hazai és nemzetközi előadás és poszter 


Külföldi tanulmányút

2013 Oxfordi Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Nőgyógyászati Onkológia Tanszéken nőgyógyászati onkológiai műtéttechnika

2017 Berlini Charité Egyetemen nőgyógyászati onkológia műtéttechnika

 

Díjak, kitüntetések

 

2008 Weszprémi István emlékérem

2017 Szodoray Lajos Ösztöndíj

2018 Regöly-Mérei díj

2019 Markusovszki Lajos díj

2019 Magyar Onkológusok Társasága legjobb poszter díj

      

Tudományos Társasági Tagságok

2008- Magyar Nőorvosok Társasága

2010- Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság

2011- Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társasága

2012- Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tag

2012- European Society of Gynecologic Endoscopy

2015- Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társasága

2017- European Society of Gynaecological Oncology

2019- Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társasága

bottom of page